Zibillik Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Zibillik" kelimesi Türkçeye yerel bir ağızdan geçmiş bir kelimedir ve kökeni Arapça veya başka bir dile dayanmaz.

Anlamı: "Zibillik" kelimesi, genellikle düzensiz ve karmaşık bir şekilde bir araya getirilmiş eşyalar veya malzemeler anlamına gelir. Bu kelime, bir yerin dağınık ve düzensiz bir halde olmasını veya bir şeyin karışık bir şekilde durmasını ifade etmek için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Odanın zibillik hali düzenlenmeli, eşyalar yerlerine konmalı.
  • Atölyede her zaman bir zibillik vardır, ancak sanatçılar bu dağınıklığı kendi yaratıcılıkları için kullanırlar.
  • Dosyaları düzenlemeden önce ofisimdeki zibillik durumunu düzeltmeliyim.