12 Mart Dünya Alfred Hitchcock Günü (Alfred Hitchcock Day)

Dünya Alfred Hitchcock Günü, her yıl 12 Mart'ta ünlü yönetmen Alfred Hitchcock'un mirasını ve katkılarını kutlamak için düzenlenir. Alfred Hitchcock, korku ve gerilim türünde unutulmaz filmler ve sinematik teknikler yaratmış bir ustadır.
Dünya Alfred Hitchcock Günü, insanları Hitchcock filmlerini izlemeye teşvik eder, onun sinema tarzını ve etkileyici anlatımını keşfetmeye yönlendirir. Bu özel gün, Hitchcock'un sinema endüstrisine olan katkılarını hatırlamak, filmleri üzerinden sinema sanatını kutlamak ve gerilim dolu bir deneyim sunar.