28 Kasım Dünya Kızıl Gezegen Günü (Red Planet Day)

28 Kasım Dünya Kızıl Gezegen Günü (Red Planet Day), Mars gezegenini kutlamak ve keşfetmek için ayrılan özel bir gündür. Bu gün, insanları Mars gezegeni hakkında bilgi edinmeye, gözlem yapmaya ve uzay keşiflerine ilgi duymaya teşvik eder. İnsanlar, bu günü Mars ile ilgili belgeseller izleyerek, bilimsel makaleler okuyarak veya gökyüzünde Mars'ı gözlemleyerek kutlayabilirler.
Dünya Kızıl Gezegen Günü, insanları uzay araştırmaları ve keşiflerine ilgi duymaya teşvik eder. Mars, potansiyel olarak yaşanabilir bir gezegen olarak inceleniyor ve insanlık için büyük bir keşif potansiyeline sahip. Dünya Kızıl Gezegen Günü, Mars'ın bilimsel önemini vurgulayarak insanları uzay araştırmalarına destek olmaya, gezegenimizden daha fazla bilgi edinmeye teşvik eder.