5 Mayıs Dünya Bitki Günü (Herb Day)

Dünya Bitki Günü, her yıl 5 Mayıs'ta kutlanır. Bu özel gün, bitkilerin önemini ve insan yaşamındaki rolünü kutlamayı amaçlar. Bitkiler, oksijen üretimi, gıda kaynağı, doğal ilaçlar ve ekosistemin dengeleyici unsurları gibi birçok faydaya sahiptir.
Dünya Bitki Günü, insanları bitkilerin çeşitliliğini, yetiştirilmesini, korunmasını ve doğanın önemini anlamaya teşvik eder. Bu özel gün, bitki yetiştirme etkinlikleri, bahçe turları, bitki temalı atölyeler veya doğa koruma projeleri gibi etkinlikleri içerir. Dünya Bitki Günü, insanları doğal dünyaya bağlılıklarını güçlendirmeye ve bitkilerin önemini vurgulamaya teşvik eder.