Cihangir Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Cihangir" kelimesi Türkçeye özgü bir kelime olup, Arapça veya başka bir kökene sahip değildir.

Anlamı: "Cihangir" kelimesi, ihtişamlı, ulu, yüce veya büyük anlamına gelir. Bu kelime, özellikle kişilerin adlarına veya yer isimlerine verilen bir unvan veya takma ad olarak kullanılır.

Örnek Cümle:

• Cihangir Paşa, Osmanlı İmparatorluğu döneminde önemli bir devlet adamıydı.
  • Cihangir Camii, İstanbul'un tarihi semtlerinden birinde yer alır ve mimari güzelliğiyle ünlüdür.
  • Cihangir Bey, kahramanlık hikayelerinde sıkça anlatılan bir karakterdir ve yiğitlikleriyle tanınır.