Tüm Sertifika Programları

Ücretsiz Seminerler

Taassup Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Taassup kelimesi Arapça kökenli olup "i'caz" kelimesinden türetilmiştir. "Katı inanç, tutuculuk ve fanatizm" anlamlarını içerir.

Türkçedeki kullanımıyla taassup, bir inancı veya fikri katı bir şekilde benimseyerek, diğer düşüncelere veya inançlara körü körüne kapalı olmayı ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
Taassup, bir kişinin kendi inançlarına veya fikirlerine aşırı derecede bağlı olma durumunu tanımlar.

Başkalarının farklı inançlarını veya düşüncelerini kabul etmeyi reddetmek veya eleştirmekle ilişkilendirilir.

Örnek Cümle:

• Taassup, farklı inançlara veya görüşlere sahip insanlar arasında anlayışsızlığa ve çatışmaya yol açabilir.
  • Tolerans ve açıklık, taassup yerine farklılıklara saygıyı teşvik edebilir.

Diğer Eski Kelimler ve Anlamları İçin Buraya Tıklayınız!

NE YAPIYOR ?

e-Devlet'te Sorgulanabilir ve Üniversitemiz Tarafından Düzenlenen Sertifikalar Kariyerinizde Sizi Öne Taşımaktadır. Üniversite Güvencesi ile İhtiyacınız Olan Güncel İçerikler SAYEM'de!