Âmiyâne Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelime Anlamı: Âmiyâne, olağan, sıradan, basit veya yaygın bir şekilde kullanılan bir şeyi ifade eden bir sıfattır.

Bir nesne, olay veya durum âmiyâne ise, bu, genellikle herkes tarafından bilinen veya karşılaşılan bir şeydir.

Kökeni: Türkçe'de kullanılan âmiyâne kelimesi, Arapça kökenli olan "âmi" kelimesinden türetilmiştir.

"Âmi" sıradan veya yaygın anlamına gelirken, "-yâne" eki Türkçede bir şeyin niteliğini belirlemek için kullanılır.

Örnek Cümle: Bu, âmiyâne bir sorundur ve sık sık karşılaşılan bir durumdur, endişelenmeye gerek yok.