Vecd Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Vecd" kelimesi Arapça kökenli olup "vâcada" kökünden türetilmiştir. "Vâcada" kelimesi, yoğun bir şekilde coşkulanmak, büyük bir mutluluk veya zevk içinde olmak anlamına gelir.

Anlamı: "Vecd" kelimesi, büyük bir coşku, mutluluk veya zevk anlamına gelir. Genellikle insanın içinde bulunduğu duygu hali veya ruh halini ifade etmek için kullanılır. Bu kelime, derin bir coşku veya zevk anında yaşanan duygusal durumu anlatmak için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Şairin dizeleri dinleyenleri vecde getirdi, salon coşkuyla doldu.
  • Konser sırasında müziğin büyüleyici etkisiyle izleyiciler vecde kapıldı.
  • O anki manzara karşısında doğanın güzelliği onu vecde sürükledi.