Biyoistatistik Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Biyoistatistik Yüksek Lisans Programı, biyoloji ve istatistik alanlarını birleştiren bir programdır. Bu programda, biyomedikal araştırmalarda istatistiksel yöntemlerin kullanımı, veri analizi, araştırma tasarımı ve biyoistatistik konuları üzerinde çalışılır. Öğrencilere, araştırma projelerinde istatistiksel analiz yapabilme, veri yönetimi becerileri kazandırılır. Mezunlar, sağlık sektöründe, akademik kurumlarda, araştırma merkezlerinde veya ilaç ve biyoteknoloji endüstrisinde çalışabilirler. Biyomedikal araştırmaların istatistiksel analizini yapabilir, araştırma projelerinde istatistiksel danışmanlık hizmeti verebilir ve veri yönetimi süreçlerinde görev alabilirler.