Seracılık Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Seracılık Önlisans Programı, bitkilerin kontrollü ortamlarda yetiştirilmesi ve sera yönetimi konusunda eğitim veren bir programdır. Bu program, öğrencilere sera tasarımı, bitki yetiştirme teknikleri, toprak işleme, gübreleme, hastalık ve zararlı kontrolü gibi konuları kapsar.

Bu programı tamamlayan mezunlar, seralarda bitki yetiştirme süreçlerini yönetebilirler. Bitki seçimi, toprak hazırlığı, sulama yönetimi, gübreleme programları, zararlı kontrolü ve hasat gibi işlemleri gerçekleştirebilirler. Ayrıca, sera teknolojilerini kullanarak bitki yetiştirme verimliliğini artırmak için araştırmalar yapabilirler.

Seracılık mezunları, tarım işletmelerinde, sera üretim tesislerinde, tarımsal kooperatiflerde veya özel seracılık işletmelerinde istihdam edilebilirler. Kendi seracılık işletmelerini kurarak organik tarım, çiçek yetiştirme veya özel bitki üretimi gibi alanlarda faaliyet gösterebilirler.

Seracılık, gelecekte gıda üretimi ve tarım sektöründe önemli bir rol oynayacak bir alandır. Mezunlar, tarımsal sürdürülebilirlik, verimlilik artışı ve çevresel etkilerin azaltılması gibi konularda çalışmalar yapabilirler. Ayrıca, sera teknolojilerindeki yenilikleri takip ederek modern tarım uygulamalarının geliştirilmesine katkıda bulunabilirler.