Mobilya ve Dekorasyon Önlisans Programı Nedir ?

Mobilya ve Dekorasyon Önlisans Programı, öğrencilere mobilya tasarımı, iç mekan dekorasyonu, mobilya üretimi ve malzemeleri gibi konuları kapsayan kapsamlı bir eğitim sunar. Bu program, öğrencilere hem sanatsal yeteneklerini geliştirmeleri hem de teknik becerileri edinmeleri için bir fırsat sunar.

Bu programda öğrenciler, mobilya tasarımının temel prensiplerini öğrenir ve bu prensipleri gerçek dünyadaki projelerde uygular. İç mekan dekorasyonu konusunda estetik anlayışlarını geliştirirken, renklerin kullanımı, malzeme seçimi, mekan düzenlemesi ve aydınlatma gibi faktörleri de göz önünde bulundururlar.

Mobilya ve Dekorasyon mezunları, birçok farklı alanda çalışma imkanına sahiptir. Mobilya tasarım şirketlerinde, mobilya üretim atölyelerinde, iç mimarlık ofislerinde veya kendi işlerini kurarak serbest çalışma imkanına sahiptirler. Mobilya tasarımcısı olarak, orijinal ve işlevsel mobilya tasarımları yapabilir, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde iç mekanları düzenleyebilir ve estetik anlayışlarını kullanarak mekanlara karakter katabilirler.