Çevre Sağlığı Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Çevre Sağlığı Önlisans Programı, çevresel faktörlerin insan sağlığı üzerindeki etkileri, çevre sağlığı yönetimi, çevre hastalıkları ve çevre sağlığı politikaları gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere çevre sağlığı risklerini değerlendirme, çevresel sağlık araştırmaları, çevre sağlığı politikaları ve halk sağlığı konularında bilgi verir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, çevre sağlığı birimlerinde, kamu sağlığı kurumlarında, belediyelerde veya özel sektörde çalışabilirler. Çevresel sağlık risklerini değerlendirebilir, çevre sağlığı projeleri ve politikaları geliştirebilir, çevresel sağlık araştırmaları yapabilir ve halk sağlığını korumak için çalışmalar yürütebilirler.