Deniz ve Liman İşletmeciliği Önlisans Programı Nedir

Deniz ve Liman İşletmeciliği Önlisans Programı, liman işletmeciliği, denizcilik işletmeleri, lojistik yönetimi ve liman operasyonları gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere liman planlaması, liman operasyonları, lojistik yönetimi, denizcilik hukuku ve deniz taşımacılığı gibi konuları kapsar. Öğrenciler, limanların işleyişini, liman güvenliği ve liman operasyonlarını, gemi yükleme ve boşaltma süreçlerini, konteyner yönetimini ve liman lojistiğini öğrenirler.

Bu programı tamamlayan mezunlar, liman işletmelerinde, denizcilik firmalarında, lojistik şirketlerinde veya taşımacılık sektöründe çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler. Liman operasyonlarını planlayabilir, gemi trafiğini yönetebilir, liman lojistiği ve konteyner taşımacılığı süreçlerini takip edebilir, liman güvenliği ve denizcilik mevzuatına uyumu sağlayabilirler. Ayrıca, liman yönetimi ve stratejik planlamada görev alabilir, liman operasyonlarının etkinliğini ve verimliliğini artırmaya yönelik çalışmalar yapabilirler.