Tertîb Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Tertîb" kelimesi Arapça kökenli olup "t-r-b" kökünden türetilmiştir. Kök anlamı olarak "düzenlemek" veya "sıralamak" anlamına gelir.

Anlamı: "Tertîb" kelimesi düzen, sıralama veya düzenleme anlamına gelir. Genellikle bir şeyin belirli bir düzene göre sıralandığı veya organize edildiği durumları ifade etmek için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Kütüphane, kitapların tertipli bir şekilde sıralandığı sessiz bir çalışma ortamı sunar.
  • Dosyaları daha iyi bulabilmek için evrakları tertiplemek önemlidir.
  • Konferansın tertibi, programın akışını düzenlemek için yapıldı.