Mürteci Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Mürteci" kelimesi Arapça kökenlidir. Arapça "irticā" (انتراز) kelimesi, dinden sapma veya dini inançları terk etme anlamına gelir.

Anlamı: "Mürteci," dinini değiştiren veya dini inançlarını terk eden kişiyi ifade eden bir terimdir.

Bu kelime, özellikle İslam dini bağlamında kullanılır ve bir kişinin İslam'dan ayrılarak başka bir dine veya inanç sistemine geçtiğini ifade eder.

Örnek Cümle: Onun İslam'dan ayrılarak başka bir dine geçtiği söylentileri mürteci olarak nitelendirilmesine neden oldu.