Felsefi Danışmanlık Yl. Prg. Nedir / Ne İş Yapar?

Felsefi Danışmanlık Yüksek Lisans Programı, felsefi düşüncenin bireylere ve kurumlara danışmanlık hizmetleri sunmada kullanılmasını inceleyen bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, felsefi danışmanlık yöntemlerini, etik danışmanlık becerilerini, felsefi düşüncenin bireysel ve toplumsal sorunlara uygulanmasını ve danışmanlık süreçlerini incelerler.

Mezunlar, danışmanlık merkezlerinde veya özel danışmanlık hizmeti veren kurumlarda çalışabilir, eğitim kurumlarında öğretim görevlisi olarak görev alabilir veya kendi danışmanlık pratiğini kurabilirler. Felsefi danışmanlık hizmeti sunabilir, bireylerin ve kurumların felsefi sorunlarına yönelik çözümler üretebilir, etik danışmanlık yapabilir ve bireylerin eleştirel düşünme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olabilirler. Ayrıca, felsefi danışmanlık alanında araştırmalar yapabilir ve felsefi danışmanlık yöntemlerini geliştirebilirler.