Bilgisayar Operatörlüğü Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Bilgisayar Operatörlüğü Önlisans Programı, bilgisayar sistemlerinin işletimi, donanım ve yazılım sorunlarının çözümü, veri girişi, ağ yönetimi ve ofis programları gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere bilgisayar sistemlerinin işletimi, donanım ve yazılım sorunlarının giderilmesi, veri girişi teknikleri, ağ yönetimi ve ofis programları kullanımı gibi konuları kapsar.

Bu programı tamamlayan mezunlar, şirketlerin bilgi işlem departmanlarında, kamu kurumlarında, teknik destek birimlerinde veya veri işleme merkezlerinde çalışabilirler. Bilgisayar sistemlerinin işletimini sağlayabilir, donanım ve yazılım sorunlarını çözebilir, veri girişi ve veri tabanı yönetimi yapabilir, ağ yönetimi ve güvenliği konularında görev alabilirler.