Yaşlı Bakımı Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Yaşlı Bakımı Önlisans Programı, yaşlı bireylerin bakımı, sağlık durumlarının izlenmesi, yaşlılara destek sağlama, yaşlılara sosyal ve psikolojik yardım, yaşlı bakım kurumları yönetimi ve etik konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere yaşlı bireylerin özel ihtiyaçlarını anlama, sağlık durumlarını değerlendirme, bakım planı oluşturma ve yaşlılara destek sağlama becerilerini öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, yaşlı bakım merkezlerinde, huzurevlerinde, sağlık kuruluşlarında veya evde yaşlı bakım hizmeti veren kuruluşlarda çalışabilirler. Yaşlı bireylerin bakım planını oluşturabilir, sağlık durumlarını takip edebilir, temel sağlık hizmetleri sağlayabilir ve yaşlılara sosyal ve psikolojik destek sağlayabilirler. Ayrıca, yaşlı bakım kurumlarında yönetim görevleri üstlenebilir, bakım programları ve politikaları geliştirebilir, personel eğitimi ve yönlendirmesi yapabilirler. Yaşlı bireylerin güvenliğini sağlamak, aktiviteler düzenlemek ve yaşlılara sosyal etkileşim imkanları sunmak gibi görevler de üstlenebilirler. Ayrıca, yaşlıların yaşam kalitesini artırmak için rehabilitasyon programlarına katkıda bulunabilir, yaşlı bakımıyla ilgili etik standartlara uygun hareket edebilir ve yaşlıların günlük yaşam aktivitelerine destek olabilirler.