Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans Programı, güvenlik sektöründe özel güvenlik görevlisi olarak çalışacak kişilere eğitim veren bir programdır. Bu program, öğrencilere güvenlik prensipleri, fiziksel güvenlik önlemleri, güvenlik teçhizatı kullanımı, kriz yönetimi ve iletişim becerileri gibi konuları kapsar.

Özel Güvenlik ve Koruma mezunları, alışveriş merkezleri, iş merkezleri, oteller, bankalar, havalimanları ve diğer birçok kurumda özel güvenlik görevlisi olarak çalışabilirler. Gözetim ve denetim yaparak, güvenlik teçhizatını kullanarak ve güvenlik prosedürlerini uygulayarak, tesislerin güvenliğini sağlarlar.

Bu program mezunları, kriz durumlarında etkin bir şekilde müdahale edebilirler. Acil durum planlarına uygun olarak hareket eder ve müşteri ve personel güvenliğini sağlar. Ayrıca, iletişim becerilerini kullanarak olayları raporlar ve güvenlik güçleriyle işbirliği yaparlar.