Süt ve Besi Hayvancılığı Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Süt ve Besi Hayvancılığı Önlisans Programı, süt ve et üretimi için hayvan yetiştiriciliği, sağım teknikleri, hayvan besleme, sağlık yönetimi ve hayvansal üretim yönetimi konularında eğitim veren bir programdır. Bu program, öğrencilere hayvan ırkları, besleme programları, sağlık kontrolü, süt ve et üretim teknikleri, hayvan yetiştirme yönetimi gibi konuları içerir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, süt ve et üretimiyle ilgili işletmelerde çalışabilirler. Hayvanların sağımını yapabilir, hayvan besleme programlarını hazırlayabilir, hastalık önleme ve sağlık yönetimi uygulamalarını gerçekleştirebilirler. Ayrıca, süt ve et üretim süreçlerini yönetebilir, hayvansal ürünlerin kalite kontrolünü sağlayabilirler.

Süt ve Besi Hayvancılığı mezunları, süt çiftliklerinde, besi çiftliklerinde, hayvancılık işletmelerinde veya hayvan sağlığıyla ilgili kamu kuruluşlarında istihdam edilebilirler. Hayvan bakımı, beslenme, sağlık kontrolü ve süt/et üretimi konularında uzmanlaşarak, hayvancılık işletmelerinde verimlilik ve karlılık sağlamak için çalışabilirler.