Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Önlisans Programı

Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Önlisans Programı, perakende sektöründe mağaza yönetimi, satış stratejileri, müşteri ilişkileri, envanter yönetimi ve satış süreçleri gibi konuları kapsayan bir eğitim programıdır. Bu program, öğrencilere perakende sektörünün dinamiklerini, müşteri memnuniyetini sağlama yöntemlerini ve mağaza operasyonlarını öğretmeyi amaçlar.

Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi mezunları, perakende firmalarında, alışveriş merkezlerinde, mağazalarda veya e-ticaret şirketlerinde çalışma imkanına sahiptirler. Mağaza operasyonlarını yönetebilir, satış hedeflerini belirleyebilir ve satış ekibini yönlendirebilirler. Müşteri ihtiyaçlarını analiz ederek, müşteri memnuniyetini sağlamak için stratejik adımlar atabilirler.

Bu program mezunları, envanter yönetimi konusunda da uzmanlaşabilirler. Stok takibi, sipariş yönetimi ve tedarik zinciri yönetimi gibi konuları kontrol ederek, ürünlerin doğru zamanda ve doğru miktarda temin edilmesini sağlayabilirler. Ayrıca, satış analizleri yaparak satış verilerini değerlendirebilir ve satış stratejilerini optimize edebilirler.