Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Lisans Programı, sağlık alanında fiziksel rehabilitasyon ve tedavi konularında öğrencilere ileri düzeyde eğitim veren bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, anatomik yapının incelenmesi, fiziksel terapi teknikleri, rehabilitasyon programları, hareket analizi ve fiziksel fonksiyon değerlendirmeleri gibi konuları incelerler.

Mezunlar, hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, özel sağlık kliniklerinde veya spor eğitim merkezlerinde çalışabilirler. Hastaların fiziksel fonksiyonlarını değerlendirebilir, rehabilitasyon programları tasarlayabilir, terapi seansları yönetebilir ve hastaların fiziksel iyiliklerini destekleyebilirler. Ayrıca, araştırma kurumlarında veya akademik kurumlarda çalışarak, fiziksel rehabilitasyon alanında araştırmalar yapabilir ve rehabilitasyon yöntemleri üzerine bilimsel çalışmalara katılabilirler.