Çalışma Ekonomisi, Endüstri İlişkileri Yüksek Lisans Programı

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Yüksek Lisans Programı, iş dünyasının ekonomik ve sosyal yönlerini inceleyen bir programdır. Bu programda, öğrenciler işgücü piyasası, iş ilişkileri, iş hukuku, sendikal hareketler, toplu sözleşme, ücret politikaları ve endüstriyel ilişkiler gibi konular üzerinde derinlemesine bilgi edinirler.

Ayrıca, işgücü ekonomisi, istihdam politikaları, çalışma koşulları ve işletme performansı gibi konular üzerine araştırmalar yaparlar. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri mezunları, işveren kuruluşlarda insan kaynakları yönetimi, işgücü analizi ve iş ilişkileri birimlerinde çalışabilirler. Ayrıca, araştırma merkezlerinde, danışmanlık firmalarında ve kamu kurumlarında da görev alabilirler.