Çay Tarımı ve İşleme Teknolojisi Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Çay Tarımı ve İşleme Teknolojisi Önlisans Programı, çay tarımı, toplama, işleme, paketleme ve çay üretimi ile ilgili konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere çay bitkisi yetiştirme teknikleri, toplama ve işleme yöntemleri, çay fabrikası işleyişi ve kalite kontrol gibi konuları kapsar.

Bu programı tamamlayan mezunlar, çay tarımı yapılan bölgelerde çay plantasyonlarında, çay fabrikalarında, çay işleme tesislerinde veya tarım kooperatiflerinde çalışabilirler. Çay bitkisi yetiştirme işlemlerini gerçekleştirebilir, çay yapraklarının toplanması ve işlenmesini yönetebilir, çay üretimi ve kalite kontrol süreçlerini takip edebilirler.