Fizyoterapi Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Fizyoterapi Önlisans Programı, hareket sistemi bozukluklarının tedavisi, rehabilitasyon teknikleri, egzersiz programları ve fiziksel terapi yöntemleri gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere insan anatomisi, fizyolojisi, kas-iskelet sistemi, hareket analizi ve fizyoterapi tekniklerini öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, özel kliniklerde veya spor kulüplerinde çalışabilirler. Hareket sistemi bozukluklarını değerlendirebilir, rehabilitasyon programları oluşturabilir, manuel terapi ve egzersiz teknikleri uygulayabilirler. Ayrıca, hastaların fonksiyonel kapasitesini iyileştirmek için çeşitli tedavi yöntemleri kullanabilir, sağlık ekipleriyle işbirliği yapabilir ve sağlık hizmetlerinin koordinasyonunu sağlayabilirler.