Metalurji Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Metalurji Önlisans Programı, metallerin üretimi, işlenmesi ve malzemelerin özelliklerini inceleyen bir eğitim programıdır. Öğrencilere malzeme bilimi, metalürji mühendisliği, malzeme testleri ve analizleri gibi konularda temel bilgiler verilir.

Metalurji mezunları, çelik, alüminyum, demir gibi metallerin üretim ve işleme süreçlerini yönetebilirler. Metalurji laboratuvarlarında malzeme testleri yapabilir, malzeme seçimi ve tasarımı konusunda uzmanlaşabilirler. Ayrıca metalurji sektöründe üretim, kalite kontrol, araştırma ve geliştirme gibi birçok alanda çalışma imkanı bulunmaktadır.