Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Önlisans Programı Nedir?

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Önlisans Programı, sağlık sektöründe kullanılan tıbbi görüntüleme cihazlarının çalışma prensipleri, görüntüleme teknikleri, hasta hazırlığı ve görüntü analizi konularında eğitim veren bir programdır. Bu program, öğrencilere radyografi, manyetik rezonans görüntüleme (MRG), bilgisayarlı tomografi (BT), ultrasonografi ve nükleer tıp gibi tıbbi görüntüleme yöntemlerini içeren konuları kapsar.

Bu programı tamamlayan mezunlar, hastanelerde, tıp merkezlerinde, tıbbi görüntüleme merkezlerinde veya radyoloji departmanlarında çalışabilirler. Tıbbi görüntüleme cihazlarını kullanabilir, hastaları tıbbi görüntüleme prosedürlerine hazırlayabilir, görüntülerin kalitesini kontrol edebilir ve görüntü analizi yapabilirler.

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri mezunları, radyoloji departmanlarında, tıbbi görüntüleme merkezlerinde, özel hastanelerde veya tıp eğitim kurumlarında istihdam edilebilirler. Tıbbi görüntüleme cihazlarının kullanımı, görüntü kalitesinin değerlendirilmesi, hastaların tıbbi görüntüleme prosedürlerine hazırlanması ve görüntü analizi gibi görevleri yerine getirebilirler.