Cerbeze Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Anlamı: "Cerbeze" kelimesi, genellikle keyif veren ve hoşa giden bir şeyin tadını çıkarma veya zevk alma anlamına gelir.

Bu kelime, yiyeceklerin veya içeceklerin lezzetini ve tadını özellikle yavaşça ve keyif alarak deneyimleme durumunu ifade etmek için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Restoranın özel yemekleri, misafirlere cerbeze etmek için mükemmel bir fırsat sunar.
  • Akşam yemeğinde lezzetli bir şarap ile yemek, birçok insan için cerbeze edilecek bir deneyimdir.
  • Tatlıların cerbeze edilmesi, özel bir yemek sonrası keyifli bir an olabilir.