Hususiyet Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Hususiyet kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Husûs" kelimesinden türetilmiştir ve "özgünlük, belirginlik, özgü nitelik" anlamına gelir. Türkçedeki kullanımıyla hususiyet, bir şeyin özel veya belirgin niteliklerini ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
Hususiyet, bir şeyin özgün veya belirgin niteliklerini tanımlar. Bir şeyin kendine özgü veya diğerlerinden farklı olan özelliklerini ifade eder.

Örnek Cümle:

• Bu otel, lüks tasarımı ve sunduğu özel hizmetlerle hususiyet taşıyor.
  • Sanat eserlerinin hususiyeti, sanatçının özgün ifadesini yansıtır ve her biri farklı bir hikaye anlatır.