Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Önlisans Programı Nedir ?

Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri Önlisans Programı, çocukların ihtiyaçlarına yönelik bakım ve destek hizmetleri konusunda bilgi ve beceri kazandıran bir programdır. Bu program, öğrencilere çocuk gelişimi, çocuk psikolojisi, çocuk sağlığı, çocuk güvenliği ve çocuk koruma hukuku gibi konuları kapsar.

Bu programı tamamlayan mezunlar, çocuk bakım merkezlerinde, yetiştirme yurtlarında, çocuk destek birimlerinde veya sosyal hizmet kuruluşlarında çalışabilirler. Çocukların güvenliğini sağlayabilir, ihtiyaçlarına yönelik bakım hizmetleri sunabilir, çocukları koruma ve destek programlarına katkıda bulunabilirler. Ayrıca, çocukların eğitim, sağlık ve güvenlik ihtiyaçlarını gözlemleyebilir, gelişimlerini takip edebilir ve gerekli müdahaleleri yapabilirler. Çocukların duygusal ve sosyal gelişimini desteklemek için oyun ve etkinlikler düzenleyebilir, çocukların aileleriyle iletişim halinde olabilir ve gerektiğinde danışmanlık ve rehberlik hizmetleri sağlayabilirler.