Podoloji Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Podoloji Önlisans Programı, ayak sağlığı ve ayak problemlerinin teşhisi ve tedavisi konusunda eğitim veren bir programdır. Bu program, öğrencilere ayak anatomisi, ayak hastalıkları, ortez ve protez uygulamaları, ayak bakımı ve hijyeni gibi konuları kapsayan kapsamlı bir eğitim sunar. Podoloji, tıbbi bir disiplin olup ayak sağlığının korunması ve tedavi edilmesi üzerine odaklanır.

Ne İş Yapar: Podoloji mezunları, podoloji kliniklerinde, hastanelerde, özel sağlık merkezlerinde veya kendi podoloji kliniklerini açarak çalışma imkanına sahiptirler. Ayak hastalıklarının teşhisi ve tedavisi konusunda uzmanlaşmışlardır. Ayak deformitelerini teşhis edebilir, ayak problemlerine yönelik ortez ve protezler tasarlayabilir ve uygulayabilirler
Çalışma Alanları: Podoloji Önlisans Programı mezunları, podoloji kliniklerinde podolog veya ayak bakım teknikeri olarak çalışabilirler. Hastaların ayak sağlığı sorunlarına yönelik teşhis ve tedavi hizmetleri sunarlar. Ayak problemlerinin çeşitli nedenlerle ortaya çıkabileceği birçok alanda çalışma fırsatları bulunmaktadır. Bunlar arasında ortopedi, dermatoloji, diyabetoloji, spor tıbbı ve yaşlı bakımı gibi alanlar yer alır.