Çini Sanatı ve Tasarımı Önlisans Programı Nedir ?

Çini Sanatı ve Tasarımı Önlisans Programı, çini sanatının tarihçesi, çini malzemeleri, çini tasarımı, desenler ve glazür teknikleri gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere çini üretimi, desen oluşturma, glazür uygulamaları ve çini tasarımları yapma becerileri kazandırır.

Bu programı tamamlayan mezunlar, çini atölyelerinde, seramik firmalarında, restorasyon projelerinde veya kültür mirası kuruluşlarında çalışabilirler. Çini üretebilir, çini desenleri oluşturabilir, glazür tekniklerini uygulayabilir ve çini tasarımları yapabilirler.