Merbut Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Merbut" kelimesi Arapçadan Türkçeye geçmiş bir kelimedir.

Arapça kökenli olan "مربوط" (marbūṭ) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Merbut" kelimesi, bir şeyin veya kişinin bağlı, ilişkilendirilmiş veya bağlanmış olduğunu ifade eder.

Bu kelime, bir şeyin başka bir şeyle bağlantılı veya ilişkilendirilmiş olduğunu belirtir. Aynı zamanda bir kişinin veya şeyin belirli bir bağlama veya koşula tabi olduğunu ifade edebilir.

Örnek Cümle:

• Bu ev, yeşilliklerle merbut bir bahçeye sahiptir.
  • İş anlaşması, taraflar arasında belirli şartlara merbut olarak yapıldı.
  • Sanat eseri, sanatçının duygusal deneyimlerine ve yaşadığı döneme merbut olarak yorumlanabilir.