Davranış Bilimleri Yüksek Lisans Programı Nedir

Davranış Bilimleri Yüksek Lisans Programı, insan davranışlarını anlama, analiz etme ve yönetme üzerine odaklanan bir programdır. Bu program, öğrencilere psikoloji, sosyoloji, antropoloji ve iletişim gibi davranış bilimleri disiplinlerinde derinlemesine bilgi verir. Ayrıca, öğrenciler, insan davranışının temel prensiplerini anlama, davranış analizi yöntemlerini uygulama, bilişsel ve duygusal süreçleri değerlendirme, sosyal etkileşimleri inceleme gibi becerileri geliştirirler. Davranış Bilimleri mezunları, araştırma merkezlerinde, kamu kurumlarında, sosyal hizmet kuruluşlarında, insan kaynakları departmanlarında veya danışmanlık firmalarında çalışabilirler.