Arkeometri Yüksek Lisans Programı Nedir ?

Arkeometri Yüksek Lisans Programı, arkeolojik buluntuların bilimsel ve multidisipliner bir yaklaşımla incelenmesini sağlayan bir lisansüstü programdır. Bu program, arkeoloji, malzeme bilimi, kimya, fizik ve diğer ilgili disiplinler arasındaki bağlantıları keşfetmeyi hedefler. Öğrencilere arkeolojik malzemelerin analizi için çeşitli yöntemler, laboratuvar teknikleri ve araştırma araçları sunar. Arkeometri mezunları, arkeolojik buluntuların tarihleme, malzeme bileşimi, teknolojik özellikleri ve kültürel önemi hakkında bilgi sahibi olur. Çalışma alanları arasında arkeolojik kazılar, araştırma projeleri, müzeler, restorasyon atölyeleri ve kültürel miras kurumları bulunur. Ayrıca, akademik kariyer ve araştırma fırsatları da mevcuttur. Arkeometri mezunları, arkeolojik mirasın korunması, arkeolojik araştırmaların desteklenmesi ve kültürel mirasın anlaşılması ve korunmasında önemli bir rol oynarlar.