Fındık Eksperliği Önlisans Programı Nedir ?

Fındık Eksperliği Önlisans Programı, fındık üretimi, fındık yetiştirme teknikleri, fındık hastalıkları ve zararlıları, fındık hasat ve işleme gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere fındık bahçesi yönetimi, gübreleme, sulama, budama ve fındık hasat teknikleri gibi konuları öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, tarım işletmelerinde, fındık bahçelerinde, tarım danışmanlık firmalarında veya tarım kooperatiflerinde çalışabilirler. Fındık bahçesi yönetimi yapabilir, gübreleme ve sulama programları oluşturabilir, fındık hastalıkları ve zararlılarına müdahale edebilir ve fındık hasat ve işleme süreçlerini yönetebilirler. Ayrıca, fındık üretimiyle ilgili araştırmalar yapabilir, yeni yetiştirme teknikleri geliştirebilir ve fındık üreticilerine danışmanlık sağlayabilirler.