Eczane Hizmetleri Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar

Eczane Hizmetleri Önlisans Programı, ilaçların hazırlanması, depolanması, dağıtımı ve eczane işletmeciliği konularında eğitim veren bir programdır. Bu program, öğrencilere farmakoloji, ilaç etkileşimleri, ilaç hazırlama teknikleri, ilaç depolama ve eczane yönetimi gibi konuları kapsar.

Bu programı tamamlayan mezunlar, eczanelerde, hastanelerde, ilaç depolarında veya sağlık kuruluşlarında çalışabilirler. İlaç hazırlama işlemlerini gerçekleştirebilir, ilaçların depolanması ve dağıtımı süreçlerini yönetebilir, eczane stok kontrolünü sağlayabilir ve hasta danışmanlığı yapabilirler. Ayrıca, ilaç bilgilerini güncelleyebilir, reçete takibi yapabilir ve ilaç etkileşimleri konusunda bilgilendirme sağlayabilirler. Eczane işletmeciliği konusunda bilgi sahibi olarak eczane yönetimi, personel yönetimi, ilaç envanteri ve müşteri ilişkileri gibi konuları yönetebilirler.