Sahne ve Dekor Tasarımı Önlisans Programı Nedir

Sahne ve Dekor Tasarımı Önlisans Programı, tiyatro, sinema, televizyon ve etkinlik alanlarında sahne tasarımı ve dekorasyonu konularında eğitim veren bir programdır. Bu program, öğrencilere sahne tasarımı teknikleri, dekor yapımı, kostüm tasarımı, aydınlatma ve ses sistemleri gibi konuları kapsar.

Bu programı tamamlayan mezunlar, tiyatro, sinema ve televizyon prodüksiyonlarında, etkinlik organizasyonlarında ve fuarlar gibi görsel sunum alanlarında görev alabilirler. Sahne ve dekor tasarımları için fikirler geliştirerek, setlerin, kostümlerin ve aydınlatmanın oluşturulmasında rol alabilirler.

Sahne ve Dekor Tasarımı mezunları, tiyatro ve film yapımlarında sanat yönetmenleri, dekoratörler, kostüm tasarımcıları veya sahne tasarımcıları olarak çalışabilirler. Ayrıca, etkinlik firmalarında, fuar organizasyonlarında ve sergilerde dekorasyon ve sunum görevlerini üstlenebilirler.

Mezunlar, tiyatro ve film stüdyolarında, tiyatro topluluklarında, prodüksiyon şirketlerinde, etkinlik organizasyon şirketlerinde veya sergi merkezlerinde çalışma imkanı bulabilirler. Sahne tasarımı, dekor yapımı, kostüm tasarımı, aydınlatma veya ses tasarımı gibi konularda uzmanlaşarak yaratıcı ve görsel projelere katkıda bulunabilirler.