Efsunkâr Kelime Anlamı Nedir? - TDK

"Efsunkâr", Farsça kökenli bir kelime olup, Türkçeye Farsçadan geçmiştir. Bu kelime, "büyüleyici, etkileyici, cazibeli" anlamlarına gelir.

Genellikle kişi veya şeylerin dikkat çekici, büyüleyici bir etkisi olduğunu ifade etmek için kullanılır.

Örnek cümleler:

• Sahnenin efsunkâr atmosferi seyircileri büyüledi.
  • Efsunkâr gülümsemesiyle odanın havası değişti.
  • Bu şehirde her köşe başında efsunkâr manzaralarla karşılaşabilirsiniz.
  • Onun anlattığı hikaye, dinleyenleri efsunkâr bir yolculuğa çıkardı.
  • Efsunkâr bakışlarıyla odanın en dikkat çekici kişisi oldu.

Burada görüldüğü gibi, "efsunkâr" kelimesi bir şeyin veya kişinin etkileyici, büyüleyici, dikkat çekici bir özelliği olduğunu ifade etmek için kullanılır.