Sergüzeşt Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni:
"Sergüzeşt" kelimesi Farsça kökenli olup, Türkçe'ye Farsça'dan geçmiştir. "سرگزشت" (sarguzesht) Farsça'da "gezi, yolculuk" anlamında kullanılır.

Anlamı:
Sergüzeşt, macera dolu bir yolculuk, serüven anlamında kullanılır. Genellikle olağan dışı, ilginç ve heyecan verici deneyimleri ifade etmek için kullanılır.

Örnek Cümle:

• "Hayatının en büyük sergüzeşti olarak kabul ettiği bu seyahatten dönünce, bir kitap yazmaya karar verdi."
  • "Yabancı ülkeleri gezmek ve farklı kültürlerle tanışmak, gençler için unutulmaz bir sergüzeşt olabilir."