Elektronik Haberleşme Teknolojisi Önlisans Programı Nedir ?

Elektronik Haberleşme Teknolojisi Önlisans Programı, haberleşme sistemleri, iletişim ağları, sinyal işleme, veri iletimi ve kablosuz iletişim gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere elektronik haberleşme sistemlerinin çalışma prensipleri, sinyal işleme teknikleri, iletişim ağları ve kablosuz iletişim teknolojileri hakkında bilgi verir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, telekomünikasyon şirketlerinde, haberleşme sistemleri üreticilerinde, iletişim ağları şirketlerinde veya araştırma-geliştirme merkezlerinde çalışabilirler. Elektronik haberleşme sistemlerini kurabilir, iletişim ağlarının planlamasını yapabilir, sinyal işleme tekniklerini uygulayabilir ve kablosuz iletişim teknolojileriyle ilgili projeler geliştirebilirler. Ayrıca, haberleşme sistemlerinin bakımını yapabilir, arıza tespiti ve onarımı yapabilir ve müşterilere teknik destek sağlayabilirler.