Enerji Ekonomisi Ve Finansı Yl. Prg. Nedir ?

Enerji Ekonomisi ve Finansı Yüksek Lisans Programı, enerji sektöründe ekonomik analiz ve finansal yönetim becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, enerji piyasaları, enerji politikaları, enerji yatırımları, finansal analiz, risk yönetimi ve enerji projelerinin maliyet değerlendirmesi gibi konuları incelerler.

Mezunlar, enerji şirketlerinde, finans kuruluşlarında, enerji yatırım şirketlerinde veya danışmanlık firmalarında çalışabilirler. Enerji projelerinin finansal analizini yapabilir, enerji yatırımlarının risklerini yönetebilir, enerji piyasalarındaki fırsatları değerlendirebilir ve enerji politikalarının ekonomik etkilerini değerlendirebilirler.