Eğitimin Kültürel Temelleri Yl. Prg. Nedir / Ne İş Yapar ?

Eğitimin Kültürel Temelleri yüksek lisans programı, öğrencilere eğitimin kültürel bağlamını anlama ve kültürel farklılıkların eğitim üzerindeki etkisini analiz etme becerilerini kazandırmayı amaçlayan bir programdır. Bu program, eğitim sistemlerinin kültürel çeşitliliğe nasıl uyum sağladığını, eğitim politikalarının kültürel faktörlerden nasıl etkilendiğini ve eğitimin kültürel normlarla nasıl etkileşimde bulunduğunu inceler.

Mezunlar, eğitim kurumlarında kültürel farkındalığı artırarak çeşitlilik ve kapsayıcılık perspektifini benimseyebilir, eğitim politikaları üzerinde çalışabilir ve eğitimde kültürel dönüşüm projelerine liderlik edebilir. Ayrıca, ulusal veya uluslararası eğitim kurumları, araştırma merkezleri veya eğitim danışmanlık şirketleri gibi çeşitli çalışma alanlarında görev alabilirler.