Etkileşim İçin Tasarım Yüksek Lisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Etkileşim İçin Tasarım Yüksek Lisans Programı, insan ve teknoloji arasındaki etkileşimi tasarlamaya yönelik bir lisansüstü programdır. Bu programda öğrenciler, kullanıcı merkezli tasarım, kullanıcı deneyimi, etkileşim tasarımı, arayüz tasarımı, kullanılabilirlik testleri ve etkileşim stratejileri gibi konuları incelerler.

Mezunlar, tasarım stüdyolarında, teknoloji şirketlerinde, kullanıcı deneyimi departmanlarında veya kendi tasarım ajanslarında çalışabilirler. Kullanıcı odaklı arayüzler ve etkileşim deneyimleri tasarlayabilir, kullanılabilirlik testleri yapabilir, etkileşim stratejileri oluşturabilir ve ürün veya hizmet geliştirme süreçlerinde kullanıcı deneyimini iyileştirebilirler.