Web Tasarımı ve Kodlama Önlisans Programı Nedir ?

Web Tasarımı ve Kodlama Önlisans Programı, web tasarımı, kullanıcı deneyimi, HTML, CSS, JavaScript, web programlama dilleri ve veritabanı yönetimi gibi konuları içeren bir programdır. Bu program, öğrencilere web sitesi tasarlama, kullanıcı dostu arayüzler oluşturma, web programlama dillerini kullanma, veritabanı yönetimi ve web güvenliği gibi becerileri öğretir.

Bu programı tamamlayan mezunlar, web tasarım ve geliştirme firmalarında, dijital ajanslarda, medya kuruluşlarında veya şirketlerin web departmanlarında çalışabilirler. Kullanıcı odaklı web tasarımları yapabilir, web sitesi arayüzlerini geliştirebilir, programlama dilleri kullanarak web uygulamaları oluşturabilir ve veritabanı yönetimi işlemlerini gerçekleştirebilirler. Ayrıca, web güvenliği önlemleri alabilir, SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) stratejileri uygulayabilir ve web teknolojilerindeki yenilikleri takip edebilirler.