Peyzaj ve Süs Bitkileri Önlisans Programı Nedir / Ne İş Yapar / Çalışma Alanları?

Peyzaj ve Süs Bitkileri Önlisans Programı, peyzaj tasarımı, bitki yetiştirme ve bakımı, bahçe düzenlemesi ve çevre peyzajı konularında eğitim veren bir programdır. Bu program, öğrencilere bitki türlerini tanıma, peyzaj projeleri hazırlama, bitki yetiştirme teknikleri, bahçe düzenlemesi prensipleri ve çevre sürdürülebilirliği konularında bilgi ve beceriler kazandırmayı amaçlar.

Ne İş Yapar: Peyzaj ve Süs Bitkileri mezunları, peyzaj şirketlerinde, belediyelerde, park ve bahçelerde, otellerde, golf sahalarında veya kendi peyzaj tasarım şirketlerini kurarak çalışma fırsatlarına sahiptirler. Peyzaj projelerini planlayabilir, bitki seçimi ve düzenlemesi yapabilir, bahçe bakımı ve yönetimi konularında hizmet sağlayabilirler. Ayrıca, peyzaj projelerinin maliyet analizini yapabilir ve proje yönetimini üstlenebilirler.

Çalışma Alanları: Peyzaj ve Süs Bitkileri mezunları, peyzaj tasarımcısı, peyzaj teknikeri, bahçe danışmanı, peyzaj bakım uzmanı veya yeşil alan yöneticisi gibi pozisyonlarda çalışabilirler. Kamu parkları, botanik bahçeleri, otel ve tatil köyleri, konut alanları veya şehir merkezlerindeki peyzaj projelerinde görev alabilirler. Ayrıca, bitki satışı yapan bahçe merkezleri veya seralar gibi işletmelerde de çalışma imkanına sahiptirler.