Ferace Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Ferace" kelimesi Arapçadan Türkçeye geçmiş bir kelimedir. Arapça kökenli olan "فِرَاشَة" (firāsha) kelimesinden türetilmiştir.

Anlamı: "Ferace" kelimesi, özellikle kadınlar tarafından giyilen, vücudu baştan aşağı örten uzun bir elbiseyi ifade eder. Feraceler genellikle başörtüsü ile birlikte kullanılır ve giyen kişinin vücudunu dikkate alınmayacak şekilde örter.

Bu kelime, özellikle İslam kültüründe ve geleneksel olarak örtünme gerekliliği olan toplumlarda yaygın olarak kullanılır.

Örnek Cümle:

• Geleneksel bir şekilde giyinmeyi tercih eden kadınlar, günlük yaşamlarında ferace giyerler.
  • Ferace, örtünme gerekliliğini yerine getiren kadınlar için bir giyim tercihidir.
  • Bu dönemde tasarlanan modern feraceler, geleneksel örtünme ihtiyacını karşılamak için çeşitli renklerde ve tasarımlarda sunulur.