Musibet Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Musibet kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Sibet" kelimesinden türetilmiştir ve "bela, felaket, sıkıntı" anlamına gelir.

Türkçedeki kullanımıyla musibet, olumsuz veya zorlayıcı olaylar, felaketler veya sıkıntılar anlamını taşır.

Kelimenin Anlamı:
Musibet, insanların yaşamlarında karşılaştıkları olumsuz olayları, felaketleri veya sıkıntıları ifade eder.

Bu kelime, genellikle beklenmeyen veya istenmeyen kötü durumları tanımlamak için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Deprem ülkenin birçok yerinde büyük bir musibet olarak kabul edilir.
  • Aileler, doğal afetler nedeniyle yaşadıkları musibetlerle başa çıkmak için yardım ve dayanışma ararlar.