Feraset Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kelimenin Kökeni:
Feraset kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. "Firâset" kelimesinden türetilmiştir ve "sezgi, anlama, öngörü" anlamına gelir.

Türkçedeki kullanımıyla feraset, olayları veya insanları iyi anlama ve geleceği öngörme yeteneğini ifade eder. Bu terim, derin bir kavrayış ve sezgiyle, durumların altında yatan gerçekleri anlama ve doğru tahminlerde bulunma yeteneğini ifade eder.

Kelimenin Anlamı:
Feraset, olayların veya insanların özündeki gerçekleri anlayabilme ve sezgiyle hareket edebilme yeteneğini ifade eder.

Bu, özellikle karmaşık durumları veya kişileri daha iyi anlama yeteneğiyle ilişkilendirilir.

Örnek Cümle:

• Liderin feraseti, kriz anlarında doğnru kararlar almasına yardımcı oldu.
  • Bu dedektifin feraseti, davaları çözme yeteneğiyle tanınıyor; sık sık karmaşık suçları çözüyor.