Tezyin Kelime Anlamı Nedir? - TDK

Kökeni: "Tezyin" kelimesi Arapça kökenli olup "z-y-n" kökünden türetilmiştir. Kök anlamı olarak "süslemek" veya "güzel hale getirmek" anlamına gelir.

Anlamı: "Tezyin" kelimesi, süsleme, güzelleştirme veya dekore etme anlamına gelir.

Genellikle sanat, mimari, iç mekan tasarımı ve benzeri alanlarda bir şeyin estetik olarak süslenmesini veya görsel olarak iyileştirilmesini ifade etmek için kullanılır.

Örnek Cümle:

• Evlerini tezyin etmek için renkli perdeler ve tablolar kullanıyorlar.
  • Sanatçı, tablosunu özenle tezyin etti ve her ayrıntıya dikkat etti.
  • Tezyin sanatı, geleneksel el işçiliği ve motiflerin kullanılmasını içerir.